Luuk Willemsen is HSEQ Manager bij Broekman Logistics. Broekman Logistics is een volwaardige logistieke partner op het gebied van supplychain solutions en heeft een sterk wereldwijd netwerk. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen met Secure Logistics.            

Hoe loopt de samenwerking met Secure Logistics?

‘De samenwerking met Secure Logistics is prettig. Het systeem zorgt ervoor dat bezoekers sneller op locatie komen, waarmee de doorlooptijd op de terminal wordt verkort. Voor de toegang van onze eigen medewerkers maken we sinds drie jaar gebruik van het Digital Safety Passport. Daardoor hebben we een nauwkeurige toegangs- en aanwezigheidsregistratie, zonder tussenkomst van menselijke handelingen. Dat scheelt ons veel werk. Het inschrijven van inhuurpersoneel zonder DSP kost bijvoorbeeld erg veel tijd, we willen daarom graag dat zij ook het DSP gaan gebruiken.

Opleidingenregistratie
Voor de registratie van opleidingen en trainingen gebruiken we nu nog ons eigen systeem, maar we kijken naar een interface met het DSP om dat verder te automatiseren. Dat houdt dan wel in dat iedereen die hier komt een DSP moet hebben en dat is zeker met uitzendbureaus een uitdaging. Je krijgt altijd een discussie over de kosten, terwijl de winst aan beide kanten te behalen valt. Het zou daarom goed zijn als alle bedrijven erop overstappen’.

Activeren
‘Het activeren van het DSP is een aandachtspunt. Dat ligt niet aan het systeem, maar we merken dat niet iedereen de vooraf gegeven instructies leest. Dan hebben ze bijvoorbeeld alleen een rijbewijs bij zich, waardoor het activeren niet lukt. Ook het aantal activeerpunten zou wat ons betreft wat groter mogen. Misschien gaan we zelf activeren, maar dat zal ik opnemen met Richard Markus, onze contactpersoon. Het contact met Richard is altijd makkelijk en goed en hij denkt altijd mee’.

Breakbulk
Naast het DSP gebruiken we op locatie ook de CargoCard van Secure Logistics. Vrijwel alle container chauffeurs hebben er een, maar in de breakbulk nog niet. Dat zou voor ons een enorme winst zijn. Want hoe meer we kunnen automatiseren hoe beter’, besluit Luuk Willemsen.