Ron Remeeus: “Als Manager Operational Excellence bij Secure Logistics ben ik onder andere verantwoordelijk voor het bereiken van de ISO-gerelateerde organisatiedoelstellingen. Graag neem ik jullie mee in de toegevoegde waarden van ISO-certificeringen, wat houdt dit nu precies in? En wat is de impact op een organisatie? “ 

Wat houden de behaalde ISO-certificeringen in?
ISO-certificeringen zijn officiële erkenningen die worden uitgereikt aan organisaties die voldoen aan specifieke normen en richtlijnen die zijn vastgesteld door de International Organization for Standardization (ISO). Deze normen omvatten verschillende aspecten van bedrijfsvoering, waarbij Secure Logistics is gecertificeerd volgens ISO 9001, 27001 en 27701.

Bij Secure Logistics vormen onze ISO-certificeringen de kern onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en privacy.

Onze ISO 9001-certificering benadrukt ons continue streven naar kwaliteitsmanagement, waarbij de klant altijd centraal staat. Dit resulteert in consistente en hoogwaardige dienstverlening waar onze klanten op kunnen vertrouwen.

Daarnaast waarborgen onze ISO 27001 en 27701 certificeringen informatiebeveiliging en privacy management, waarvoor we beveiligingsmaatregelen hanteren die de gevoelige informatie van onze klanten beschermen tegen bijvoorbeeld cyberdreigingen. Een ander onderdeel is het trainen van ons personeel om hen bewust te maken en te houden van potentiële risico's en om hen te voorzien van de nodige vaardigheden om deze te beheren.

Waar zien we deze certificeringen terug?
Intern worden onze processen door de hele organisatie gestroomlijnd en geoptimaliseerd volgens de ISO-normen. Dit betekent dat onze medewerkers duidelijke procedures en richtlijnen volgen bij elke stap van onze dienstverlening. Dit resulteert in een consistente borging van onze diensten, wat essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen bij onze klanten.

Maar hoe merken onze klanten dit? Wel, zij ervaren de voordelen van onze ISO-certificeringen op verschillende manieren. Een concreet voorbeeld is het beheer van persoonlijke informatie. Dankzij ISO 27001 en 27701 kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun gegevens veilig worden bewaard en verwerkt. Dit betekent dat hun privacy wordt beschermd en dat ze zich veilig kunnen voelen bij het gebruik van onze diensten.

Kortom, onze ISO-certificeringen zorgen ervoor dat we hoogwaardige, veilige en betrouwbare diensten leveren aan onze klanten.

What’s next?
Uiteraard zijn er uitdagingen verbonden aan het handhaven van deze normen, met name in een snel veranderende omgeving, maar bij Secure Logistics zien we deze uitdagingen als kansen voor groei en verbetering. We blijven ons managementsysteem upgraden, onze processen verbeteren en ons aanpassen aan nieuwe regelgeving. Daarnaast gaan we dit jaar de structuur van ons managementsysteem herzien en meer nadruk leggen op transparantie om de samenwerking tussen afdelingen verder te optimaliseren. Door ons managementsysteem voortdurend te verbeteren en aan te passen, kunnen we efficiënter en effectiever werken, wat zich vertaalt in een betere service-ervaring voor onze klanten.

Daarnaast bereiden we ons voor op de implementatie van NIS2, een Europese richtlijn ter verbetering van de digitale en economische weerbaarheid. Dit vertaalt zich in een hoger niveau van beveiliging en privacy voor bedrijf kritische informatie. Naar aanleiding van de Nederlandse uitvoeringswetgeving zullen wij de benodigde maatregelen opstellen.

Het handhaven van onze ISO-normen is een voortdurende inspanning die ons dwingt om onze organisatie voortdurend te evalueren en te verbeteren. We voeren periodieke audits uit, organiseren managementbeoordelingen en implementeren concrete actieplannen om ervoor te zorgen dat ons ISO-managementsysteem blijft voldoen aan de normen en onze processen voortdurend worden verfijnd.

Bij Secure Logistics zijn we trots op het behalen van onze ISO-certificeringen. Deze certificeringen vertegenwoordigen namelijk onze toewijding op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging en privacybescherming. Secure Logistics blijft streven naar verbetering en groei, zodat we onze klanten altijd de best mogelijke service kunnen bieden!