'Wat mij betreft stapt de industrie massaal over'

Met meer dan 35 jaar ervaring in de industrie, weet Koos van Wanum,Sr. Veiligheidskundige, als geen ander hoe belangrijk het is dat je over de juiste veiligheidstrainingen beschikt.  Voor zijn werk komt hij vrijwel dagelijks op uiteenlopende sites, waar veiligheid topprioriteit is.

‘Onze mensen en ook ikzelf verliezen doorgaans veel tijd aan het toegangsproces. Je moet jezelf identificeren en aantonen dat je over de vereiste trainingen en instructies beschikt. Als het druk is, kan de wachttijd zo maar oplopen tot een half uur. Dan kom je erachter dat er iets verlopen is, moet je een kopietje overleggen of een papieren boekje met onleesbare stempels. Daarom geef ik de voorkeur aan het Digital Safety Passport. Makkelijk, overzichtelijk en altijd actueel. Bovendien zijn er sites die de het DSP aan hun toegangssysteem hebben gekoppeld. Dan ben je binnen enkele seconden binnen, zonder wachttijden en met de juiste geldige instructies’.

Koos toont zijn verzameling pasjes en gaat door: ‘Onze klanten besteden terecht veel aandacht aan security en safety. Uit ervaring weet ik dat het met het DSP goed geregeld is. Op een pas die van jezelf is, ben je zuinig, je vergeet hem niet zo makkelijk en je raakt hem niet snel kwijt.  Mijn gegevens zijn beschermd en ik bepaal waar en hoe ik deze laat uitlezen. Er zijn sites die met biometrische verificatie werken. Voor mij werkt dat prima, ik weet zeker dat niemand met mijn pas het terrein op kan. Wat mij betreft stapt de industrie massaal over naar het Digital Safety Passport’.

Equans Services West Industrie maakt al geruime tijd gebruik van het Digital Safety Passport. Honderden medewerkers zijn in het bezit van het DSP. Equans Services West Industrie is dan ook lid van de projectgroep DSP. Deze projectgroep, waarin meerdere contractorpartijen zitting nemen, werkt aan de verdere ontwikkeling van acceptatie van het DSP in de industrie.