Stel direct uw vraag aan onze service desk

CargoCard@Rotterdam Short Sea Terminals

Rotterdam Short Sea Terminals
Reeweg 35 (Portno. 2750)
3089 KM Rotterdam
Tel: 010-2942400

Rotterdam Short Sea Terminals

Rotterdam Short Sea Terminals is op dit moment bezig met het vervangen van haar Terminal Operating System, welke in de tweede helft van dit jaar live zal gaan. Een van de veranderingen welke hiermee samenhangt is de realisatie van een self service balie. Deze zal voor een optimalisatie van de complete gate processen zorgen. Detailinformatie met betrekking tot dit onderwerp volgt in een later stadium. De eerste stappen richting een geoptimaliseerd en veiliger proces wordt hieronder uitgewerkt:

Vraag tijdig uw CargoCard aan

Vanaf 1 juli 2017 zal het gebruik van de Secure Logistics CargoCard verplicht zijn voor alle truckbezoeken aan Rotterdam Short Sea Terminals (RST). In de huidige procedure is het mogelijk een terreinkaart te gebruiken, welke in de portiersloge voor 15 EUR gekocht kan worden.

Per 1 juli is dit niet meer mogelijk, vanwege de strengere beveiligingseisen op onze terminal. In de overgangsperiode naar de verplichting zal het per maandag 22 mei 2017 alleen nog mogelijk zijn op de Secure Logistics locatie op de Antonie Bodaanweg een terreinkaart voor Rotterdam Short Sea Terminals te verkrijgen. Dit tegen betaling van 15 EUR (dit is gelijk aan het huidige tarief bij RST). Het is mogelijk maximaal twee keer per chauffeur van deze service gebruik te maken. Na deze twee keer is het niet meer mogelijk Rotterdam Short Sea Terminals te betreden zonder geldige CargoCard.

Dit betekent dat het vanaf 22 mei 2017 niet meer mogelijk is bij de portiersloge aan de Reeweg een terreinkaart te verkrijgen.

Voor vervoerders is het voordeel van de CargoCard dat u veel tijd bespaart op het extra parkeren bij de portiersloge, het in- en uitstappen en onnodig wachten ten behoeve van het aanmelden en identificeren. Bovendien hoeven er aan de poort geen ID-documenten meer overlegd of gescand te worden, ter bescherming van de privacy van de chauffeur. De CargoCard is inmiddels te gebruiken op meer dan 65 locaties in Nederland, Belgiƫ en Duitsland, het voordeel is daarom niet alleen bij RST te behalen. Daarnaast biedt het gebruik van de CargoCard de mogelijkheid tot het verder optimaliseren van de gate processen bij Rotterdam Short Sea Terminals, waarbij de Pre-Gate aan de Reeweg verder ontwikkeld zal worden. Deze verplichting zal tevens gelden voor de andere gebruikers van de City terminal (Kramer en Rail Service Center).

Vraag uw CargoCard nu aan via deze link!

Overgang naar vingerscan

Na de overgang naar het nieuwe Terminal Operating System bij RST (in de tweede helft van dit jaar) zal de identificatie van bezoekende chauffeurs plaatsvinden op basis van de vingerscan in plaats van de handscan. Dit betekent dat iedere chauffeur die een bezoek brengt aan RST een vingerscan op zijn CargoCard moet hebben.
Chauffeurs die nog niet over een vingerscan op hun CargoCard beschikken, kunnen deze voorlopig kosteloos bij laten schrijven op de Secure Logistics locatie aan de Antonie Bodaanweg, zodat de overgang moeiteloos zal verlopen. Op het moment van overgang naar het nieuwe Terminal Operating System, zal Rotterdam Short Sea Terminals zelf een locatie in het gebouw faciliteren om de vingerscan op de CargoCard bij te laten schrijven. Indien u nog niet beschikt over een CargoCard met vingerscan, raden wij u aan zich zo snel mogelijk te melden op de Antonie Bodaanweg om deze bij te laten schrijven op uw CargoCard.

Antonie Bodaanweg

Bij het tijdelijke Secure Logistics kantoor op het publieke parkeerterrein aan de Antonie Bodaanweg kunt u uw CargoCard na aanvraag ophalen en activeren. Daarna is de CargoCard klaar voor gebruik. Ook kunt u hier zoals gezegd de vingerscan bij schrijven op uw CargoCard. Parkeren op deze beveiligde parking is het eerste uur gratis waardoor er voor u geen additionele kosten ontstaan. Mocht u nog niet over een CargoCard beschikken, kunt u op de Antonie Bodaanweg met een maximum van twee keer per chauffeur een terreinkaart verkrijgen voor bezoek aan Rotterdam Short Sea Terminals. Vanaf 1 juli 2017 krijgt u alleen toegang tot het terrein van Rotterdam Short Sea Terminals indien u in het bezit bent van een geldige CargoCard.

Adres:
Truckparking Bodaanweg
Antonie Bodaanweg 99
3088 KG Rotterdam

Webdevelopment by Portstream Media