Toeslag op tijdslots tijdens piekuren bij RWG

Om het afhandelingsproces op de terminal beter te stroomlijnen en de beschikbare capaciteit te optimaliseren, voert RWG per 24 april 2023 een toeslag in van €15 (excl. BTW) vereist bij het boeken van een tijdslot tijdens piekuren, tussen 06:00 uur ’s ochtends en 17:59 uur ’s avonds op werkdagen. De invoering van deze wijziging is een maatregel die RWG neemt in verband met de drukte op de terminal op de desbetreffende tijden. Het is van belang dat er meer spreiding komt in het aan- en afleveren van containers via de weg. Dit is niet alleen in het belang van RWG, maar voor de hele keten. Met deze maatregel wil RWG de bezetting van de tijdslots beter benutten om zodoende een efficiëntere doorstroom van containers te realiseren en de beschikbare capaciteit beter te benutten.

Voor de betaling van de tijdslots heeft RWG gekozen voor XS-ID Pay in combinatie met de CargoCard. Dankzij een koppeling tussen het boekingssysteem en het toegangssysteem wordt de transactie bekrachtigd door het aanbieden van de CargoCard in combinatie met Fingervein bij de RWG Terminal.

Aandachtspunten:

  • Laat de tekenbevoegde het XS-ID Pay contract voor de RWG tijdslots aanzetten in XS-ID Online en ga akkoord met de voorwaarden. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons Customer Service Team via servicedesk@secure-logistics.nl of bel met 010-4637777. 
  • Betaal op tijd! Als er een betalingsachterstand is, wordt het contract geblokkeerd en wordt toegang tot de terminal geweigerd.
  • Annuleren kan tot maximaal 30 minuten van te voren. Bij een no-show wordt 100% van de geboekte tijdslots in rekening gebracht.
  • Cargocards waar meer dan 60 tijdslots per jaar op worden geboekt, komen in aanmerking voor een restitutie van de abonnementskosten binnen een jaar na aanvang van deze regeling. De restitutie wordt berekend per CargoCard, dezelfde kaart moet dus 60 keer gebruikt worden.