TCVT-RA DSP wordt XS-ID App

Snel inzicht in je bijscholing en praktijkervaring? Met de handige XS-ID app heb je daarvoor vanaf 1 mei 2022 alleen nog je smartphone nodig. Je hoeft hiervoor dan niet meer je DSP-pas te gebruiken. De app werkt een stuk makkelijker. Je telefoon heb je immers altijd op zak.  

Wanneer kan ik de app gebruiken? 

Vanaf 1 mei kan dit al. Liever geen App? Je kunt je gegevens ook inzien via XS-ID Online (De online omgeving waar je vanachter je PC of laptop alles kunt inzien). 

Wat kun je nog meer met de XS-ID app? 

Goed te weten: al jouw TCVT RA-registraties komen automatisch in de app. Heb je bijvoorbeeld ook je VCA-diploma behaald? Dan wordt die er automatisch bij gezet. Zo kun je iedere opdrachtgever of leidinggevende laten zien dat jij aan alle eisen voldoet. Ook handig: als er binnenkort een opleidingscertificaat verloopt dat in het systeem staat, dan krijg je automatisch een herinnering op jouw telefoon.  

Wat heb ik nodig voor de installatie van de XS-ID app 

Je hebt je User-id (XS-ID) en geboortedatum nodig. Je vindt je User-ID (XS-ID) in de welkomstmail of - als je er een hebt - op de achterzijde van je DSP-pas. Vul dit nummer en je geboortedatum in.

Ook moet je mobiele telefoonnummer bij ons bekend zijn, omdat je een sms-code ontvangt voor het activeren van de app. Je kunt je telefoonnummer instellen door direct in te loggen in de online omgeving waarin al jouw gegevens staan.

 1. Ga naar: https://online.secure-logistics.nl/  

 2. Log in met je XS-ID, user-id of gebruikersnaam en wachtwoord. Je vindt je User-ID (XS-ID) in de welkomstmail of - als je er een hebt - op de achterzijde van je DSP-pas (zeven cijfers). 

  Tip: Heb je nog geen wachtwoord of ben je deze vergeten? Klik dan op ‘’Wachtwoord vergeten?’’. Vul je User ID in en ontvang je nieuwe gegevens op het door jou aan TCVT- RA doorgegeven e-mailadres.

 3. Klik rechtsboven op het User ID nummer
  Tip: Voor het User ID staat een icoontje met een poppetje

 4. Ga naar “Mijn account”

 5. Ga naar “e-mailadres wijzigen’. Klopt je e-mailadres.? Klik dan op ‘’e-mailadres valideren’’. Is je e-mailadres niet correct, vul dan het juiste e-mailadres in.

 6. Ga naar ‘’Telefoonnummer wijzigen” en voer hier je mobiele nummer in (te vinden onder ‘’Mijn account’’).

 7. Je kunt nu je de XS-ID App in de App Store of Playstore downloaden. Klik op een van de buttons om direct te downloaden. 

Welke certificaten vallen niet onder TCVT-RA? 

De keurmeester TCVT-RA, de hijsbegeleider en de machinist KROL vallen NIET onder TCVT-RA maar onder TCVT. 

Hoe kan ik de persoonlijke XS-ID met App aanvragen? 

Je kunt een persoonlijke XS-ID plus bijbehorende App alleen via TCVT-RA aanvragen. 

Ik heb al een DSP via mijn werkgever, wat moet ik daarmee doen? 

Deze kun je gewoon blijven gebruiken, tenzij je werkgever deze DSP blokkeert.