Mondkapje verplicht bij de servicebalie Maasvlakte Plaza Lees meer

Wij kunnen ons voorstellen dat je door alle berichtgeving vragen hebt over besmettingsgevaar tijdens gebruik van de handvolume- en fingerveinscanners. Daarom hebben we een aantal zaken op een rij gezet:

- Is het gebruik van de hand- en fingerveinscan veilig?
Het gebruik van de hand- en fingerveinscan is te vergelijken met alle andere openbaar bediende apparatuur, zoals geldautomaten, koffieautomaten, of deurklinken. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de kans op besmetting met een virus via de handvolume- en fingerveinscanners zeer gering is.  

- Hoe vaak wordt de apparatuur schoongemaakt?

De deelnemende locaties zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de apparatuur, ook voor het schoonmaken ervan. Wij hebben geadviseerd om deze ten minste dagelijks schoon te maken en bij zeer intensief gebruik, meerdere malen per dag.  Heb je twijfels, dan kun je zelf ook een schoonmaakdoekje gebruiken voordat je de apparatuur gebruikt. 

- Moet ik mijn handen wassen voordat ik een hand- of fingerveinscan maak?

Een goede hygiëne is altijd aan te bevelen, omdat sommige zaken nu eenmaal niet te vermijden zijn. Volg daarom de aanbevelingen van het RIVM en was meerdere keren per dag je handen of gebruik een desinfecterende gel om je handen schoon te houden. 

- Moet ik mijn handen wassen nadat ik een hand- of fingerveinscan heb gemaakt?

Hiervoor geldt hetzelfde, een goede hygiëne is altijd aan te bevelen. Volg daarom de aanbevelingen van het RIVM en was meerdere keren per dag je handen of gebruik een desinfecterende gel om je handen schoon te houden. 

Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl