Samen met BPI Services heeft identiteitsprovider Secure Logistics de XS-ID Intake app ontwikkeld. Deze app voorziet in gebruiksvriendelijk en privacy veilig online identificatie. Deze wijze van identificatie werkt onafhankelijk van tijdstip en plaats. Om een hoge mate van betrouwbaarheid te waarborgen, voert de app een houderverificatie uit en controleert de app het internationale identiteitsdocument.

Single Identity
Na het doorlopen van de app, ontvangt de gebruiker van Secure Logistics een zogenaamde XS-ID. Deze digitale identiteit biedt de gebruiker de mogelijkheid om met een single identity in te loggen op het XS-ID platform van Secure Logistics maar ook om in te loggen op applicaties van derden. Dat heeft als voordeel dat de gebruiker een veilig, zakelijke digitale identiteit tot zijn beschikking heeft en zekerheid heeft bij wie wordt ingelogd. Het risico dat er ingelogd wordt op een malafide of gespoofde site is hiermee ondervangen.

Roald Horsten, ICT Manager Secure Logistics: ‘Al decennialang zijn wij de identiteitsprovider van havencommunities en aanverwante sectoren in Nederland, België en Duitsland. In eerste instantie richtten wij ons op fysieke toegang. We zien echter dat fysieke en online toegang steeds dichter bij elkaar komen. Met de XS-ID Intake app, bieden wij dezelfde betrouwbaarheid op het gebied van digitale toegang. De identificatietool van BPI Services bood ons de mogelijkheid om zowel gebruiksvriendelijk als veilig deze app te ontwikkelen. Ons XS-ID platform is klaar voor de toekomst’. 

Vincent van der Greef, Business Development Manager BPI Services: ‘ Online identificatie & registratie wordt steeds belangrijker voor bedrijven om klanten en medewerkers te verwelkomen. Onze ID scan app stelt bedrijven in staat om gebruiksvriendelijk en veilig een identiteitsvaststelling uit te voeren en de data voor een onboardingsproces te verwerken. Wij zijn dan ook trots op de plezierige en succesvolle samenwerking met Secure Logistics in dit innovatieve project’.