Logistiek dienstverlener Kloosterboer heeft haar locatie in de haven van Vlissingen-Oost uitgebreid met een geautomatiseerde en uiterst duurzame reefer containerterminal. Naar verwachting zal deze jaarlijks 250.000 TEU gaan behandelen.

Veilig de terminal op
De ultramoderne containerterminal is voorzien van automatische, onbemande gates. Om toegang te krijgen tot de containerterminal wordt gebruik gemaakt van de CargoCard, waarmee chauffeurs zich registreren en identificeren.

Alle chauffeurs die de containerterminal betreden, zijn verplicht een veiligheidstraining te volgen. Via de website meldt de chauffeur zich aan met de XS-ID, die integraal onderdeel is van de CargoCard. Na succesvol afronden wordt het resultaat op de CargoCard geregistreerd. Dankzij de registratie op de CargoCard waarborgt Kloosterboer, dat alleen chauffeurs met een geldige veiligheidsinstructie de terminal op gaan.

Om dit mogelijk te maken hebben Helix Trainingen en Secure Logistics in opdracht van Kloosterboer een koppeling gerealiseerd tussen beide systemen. Jeroen Hoogstraten, Secure Logistics: ‘De CargoCard biedt perfecte mogelijkheden om attestaties als bijv. veiligheidsinstructies te registreren. Wij doen dit al voor tientallen terminals. Het lokale toegangsmanagementsysteem controleert vervolgens volledig geautomatiseerd, of de chauffeur aan alle voorwaarden voor toegang voldoet. Dat bespaart tijd en daarmee geld voor beide partijen’.

Ook de veiligheid op je locatie aanscherpen? Neem contact met ons op voor meer informatie.