Jaarlijks exporteert Nederland voor bijna 96 miljard Euro aan Agri Food producten, zo is te lezen in het Food locaties magazine. Je kunt dan denken aan snijbloemen en planten, vlees, zuivel, fruit en groenen. Aan veel van die producten wordt waarde toegevoegd door onder andere verwerking, verpakking en etikettering, voordat ze het land uitgaan.

80% van de voedingsproducten heeft een zogenaamde ‘cold chain’ keten nodig. Hiermee wordt een ononderbroken keten van opslag- en distributieactiviteiten bedoeld, waar het draait om snelheid en voedselveiligheid.

Om dit te waarborgen moeten onder meer koel- en vriesterminals en warehouses voldoen aan tal van kwaliteits- en veiligheidseisen, zoals ISPS, AEO en HACCP. Deze wettelijke kaders schrijven onder andere voor dat iedereen die toegang krijgt tot de locatie geidentificeerd en geregistreerd moet worden. Deze identificatie en registratie moet bovendien voldoen aan de AVG-regelgeving en neemt vaak veel tijd in beslag.

Wij nemen die zorg graag uit handen. Met onze expertise uit de ‘gewone’ containersector bieden wij ook de koel- en vriesterminals een bewezen totaaloplossing voor veiligheid rondom identiteit en toegang. Onze oplossing is eenvoudig te integreren in bestaande (logistieke) software applicaties. De kans is groot dat wij de interface al in huis hebben, zodat de implementatie soepel verloopt en binnen een kort tijdsbestek operationeel is.

Wil je weten of veiligheid rondom identiteit en toegang ook op jouw locatie slimmer, veiliger en efficiënter kan? Doe de QuickScan en krijg antwoord op die vraag.