Vanwege het aanscherpen van het securitybeleid krijgen chauffeurs vanaf 1 juni a.s. alleen toegang tot TMA Terminals Amsterdam met een CargoCard. Deze strikt persoonlijke smartcard geeft toegang tot meer dan 70 locaties in Nederland, België en Duitsland.

Eerder dit jaar introduceerde TMA Terminals al de CargoCard op haar locatie in Amsterdam. Naast het security-aspect verbetert de CargoCard ook de doorstroom op de locatie. De multipurpose terminal handelt wekelijks duizenden containers af en een goede doorstroom is heel belangrijk.

Als AEO- en  ISPS locatie heeft ook een sluitend securitybeleid prioriteit. Désiree Bak, TMA Terminals, licht toe: ‘Wij ontvangen wekelijks honderden tot duizenden chauffeurs. Wet- en regelgeving vereist dat wij iedereen identificeren en registreren voor toegang tot de terminal. Een handmatig proces is zeer tijdrovend en bovendien foutgevoelig. Dankzij de CargoCard/XS-ID oplossing hebben wij dit proces nu volledig geautomatiseerd. Het overgrote deel van de chauffeurs heeft al een CargoCard dus het was voor ons een logische stap’

Bij TMA Logistics kunnen CargoCards, Digital Safety Passports en PortKeys ook worden geactiveerd.