De Fingerveinscanner zorgt voor een zeer betrouwbare registratie van bezoekers. Op sommige locaties gaat het om duizenden bezoekers per dag, Regelmatige reiniging is dan ook noodzakelijk. Reden voor Secure Logistics om een UV-C lichtreinigingsunit te ontwikkelen voor haar klanten.   

Hoewel verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitwijzen dat de kans op virus of bacterie-overdracht via publieke apparatuur zeer minimaal is, worden de units door de locaties dagelijks meerdere malen handmatig gereinigd. Door het inzetten van de UV-C licht reinigingsunit is het mogelijk deze reiniging te automatiseren. UV-C-licht schakelt micro-organismen als schimmels, bacteriën en virussen voor 99,99 % uit.  

Frank de Krou, Head of Commercial Affairs vertelt: ‘Al onze nieuwe leveringen voorzien we standaard van deze UV-C licht unit. Onze klanten hebben dus veel minder omkijken meer naar de reiniging van de scanners. Een sensor zorgt ervoor dat na elke handeling het UV-C licht automatisch start. Na ruim 3 minuten is 99,99% van alle bacteriën en virussen uitgeschakeld’.

Inbouw zonder zorgen
De reinigingsunit is geschikt voor veeleisende buitenomgevingen waarbij een Fingerveinscanner in de zuil is ingebouwd.  We hebben de unit zo ontworpen dat deze relatief eenvoudig in bestaande installaties kan worden ingebouwd. Bij veel van onze klanten draait het bedrijf 24 uur per dag door. Dankzij het ontwerp van de unit kan deze worden ingebouwd zonder dat de operatie hier last van heeft’, besluit Frank de Krou.