Secure Logistics introduceert veilig inloggen met digitale identiteit
XS-ID: Veilig inloggen in je werkomgeving

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) biedt chauffeurs de mogelijkheid om op de ECT-app in te loggen met de XS-ID van Secure Logistics. ECT kiest daarmee voor datadeling op basis van een vertrouwde digitale identiteit.

 De ECT-app houdt gebruikers op de hoogte van serviceberichten, operationele informatie, zoals de afhandeling van trucks op de terminals en de objectstatus en nieuwsberichten. Gebruikers krijgen zo gericht informatie en kunnen hun bezoek aan de terminal beter plannen.

Inloggen op de App kan nu optimaal beveiligd met de XS-ID van Secure Logistics. De XS-ID is een digitale identiteit die bedoeld is voor de werkomgeving en bevat gevalideerde informatie over identiteit en kwalificaties van gebruiker en diens werkgever.

Veilig inloggen
Secure Logistics directeur Cor Stolk: ”Je wilt als gebruiker veilig kunnen inloggen. Doe je dat met je XS-ID, dan kun je er op vertrouwen dat jouw gegevens alleen voor het inloggen worden gebruikt. Het is geen geheim dat persoonsgegevens die je via bijvoorbeeld Google of Windows verstrekt, worden gebruikt voor andere doelen. De XS-ID is er juist voor om ongewenste verspreiding te voorkomen. De wijze van dataverzameling-, deling- en bescherming is dezelfde als die we al meer dan 20 jaar gebruiken voor de CargoCard, Digital Safety Passport en Portkey. Bovendien kun je de XS-ID alleen gebruiken bij geverifieerde sites en Apps, dat geeft zekerheid dat je jouw persoonsgegevens niet verstuurt naar een phisingsite. De XS-ID voldoet uiteraard aan de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming”.

iSHARE
De verregaande digitalisering van de logistieke keten vraagt om uniformiteit zodat data efficiënt kan worden gedeeld. Het iSHARE afsprakenstelsel (www.ishareworks.org) biedt deelnemers de mogelijkheid hiertoe.  Zowel ECT als Secure Logistics zijn aangesloten bij iSHARE. De samenwerking in het kader van de ECT-App is een eerste stap naar datadelen via het iSHARE afsprakenstelsel. Secure Logistics is in het iSHARE stelsel de eerste gecertificeerde Identity provider.

De XS-ID is nu beschikbaar voor XS-Key gebruikers (CargoCard, PortKey en Digital Safety Passport). Later dit jaar is de XS-ID ook apart aan te vragen bij Secure Logistics.