Digital Safety Passport bij ECT Delta Terminal en Euromax terminal

Hutchison Ports ECT Terminals Rotterdam combineert security en efficiency en accepteert vanaf vandaag het Digital Safety Passport op haar Delta en Euromax Terminal. Contractor personeel en andere dienstverleners hebben zo de mogelijkheid om snel en veilig toegang te verkrijgen.

De procedure werkt hetzelfde als voor Portkeys. Wanneer een gebruiker voor het eerst op de terminal komt moet hij/zij zich melden bij de FrontOffice in gebouw 5 op de begane grond op het voorterrein van de Delta. Als de persoon toestemming heeft om het terrein op te mogen, dan zal hier de pas voor het ECT terrein geautoriseerd worden, zowel voor de Delta als de Euromax terminal. Hierna kan de gebruiker met de pas het terrein op komen. Bij de zuilen bij de ingangen zitten zowel hoge als lage kaartlezers met daarbij een fingervein-lezer. Wanneer een persoon langere tijd niet op het terrein geweest is dan wordt de pas automatisch geblokkeerd (voor ECT) en zal deze opnieuw geautoriseerd moeten worden bij de FrontOficce.

Het Digital Safety Passport is te verkrijgen via Secure Logistics. Deze strikt persoonsgebonden smartcard beschermt identiteitsgegevens en houdt bij wanneer geregistreerde trainingen en instructies verlopen. Tientallen locaties in Nederland, België en Duitsland accepteren het DSP voor identiteits- en competentiecontrole bij toegang.