Afgelopen week brachten de bestuursleden van Deltalinqs een bezoek aan Secure Logistics op Maasvlakte Plaza en aan de ECT Delta terminal. Bij Maasvlakte Plaza namen zij hun PortKey in ontvangst, die na een zorgvuldige identiteitscontrole werd geactiveerd. Dagelijks gebruiken duizenden medewerkers, bezoekers en vrachtwagenchauffeurs de strikt persoonlijke PortKey, CargoCard of Digital Safety Passport om op een snelle en veilige wijze toegang te krijgen tot deelnemende terminals, waaronder Hutchison Ports ECT Delta in Rotterdam.

Deltalinqs directeur Bas Janssen licht toe: ‘Een mooie gelegenheid om de bestuursleden de voordelen van de PortKey te laten ervaren’. ‘Dagelijks melden duizenden personen zich op de locaties van onze leden om werkzaamheden uit te voeren of lading te brengen en/of halen. De PortKey, CargoCard en Digital Safety Passport bieden onze leden de mogelijkheid om deze bezoekersstromen 60% sneller,  efficiënter en veiliger en conform de vigerende wet- en regelgeving af te handelen’, aldus Janssen.

Directeur Secure Logistics Cor Stolk: ‘De leden van Deltalinqs hebben, in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de basis gelegd voor de zogenaamde XS-ID community waarbinnen belanghebbenden gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor toegangs, en identiteitsbeheer in zowel fysieke als logische omgevingen. Inmiddels is de community uitgebreid naar North Sea Ports, de havens van Amsterdam en Antwerpen en Duisburg plus nagenoeg alle inlandterminals. In totaal praten we over zo’n 7.000 deelnemende bedrijven en 46.500 medewerkers uit 33 landen, het is dus echt over een gemeenschappelijk product. Voor deze communities verzorgen wij de XS-ID (verificatie en validatie van persoonsgegevens en attestaties) en leggen deze desgewenst vast op smartcards zoals de CargoCard, de PortKey of het Digital Safety Passport’

Dankzij onze interface kan deze betrouwbare digitale identiteit worden ingezet om (toegangs)processen te starten of af te sluiten. Dat betekent minder administratieve handelingen, minder wachturen en een hogere betrouwbaarheid dat de juiste mensen, met de juiste kwalificaties op de juiste plaats aan het werk zijn’, besluit Stolk.

Over Secure Logistics

Secure Logistics – 100% dochteronderneming van belangenorganisatie Deltalinqs - beheert, onderhoudt en beschermt het XS-Key systeem zonder winstoogmerk. Secure Logistics verbindt meer dan 7.000 bedrijven met ca. 46.500 deelnemers door het verifiëren en valideren van (persoons)informatie en deze vast te leggen op strikt persoonlijke informatiedragers. Door de ontstane unieke identiteit te koppelen aan (bestaande) toegangsmanagementsystemen kunnen toegangs- en logistieke processen tot wel 60% worden versneld.