Transportonderneming Bontrans uit Woerden heeft onlangs meegewerkt aan onze nieuwe bedrijfsfilm.  Een uitgelezen gelegenheid om directeur en tevens eigenaar Jaco Bonouvrie te vragen wat hij van de CargoCard vindt. Zij maken immers al vanaf het prille begin gebruik van de CargoCard.

Kun je wat vertellen over Bontrans?
Jaco Bonouvrie: ‘Bontrans is een familiebedrijf en bestaat nu zo’n 30 jaar. We zijn destijds begonnen met twee vrachtwagens. Nu hebben we 42 vrachtwagens, waarvan 30 container en 12 bestemd voor het vervoer van afval. Ooit hadden we 110 wagens, maar door de veranderende transportmarkt zijn we teruggegaan naar een kleiner wagenpark en richten we ons uitsluitend nog op markten waar we meerwaarde kunnen bieden’.

Waar bestaat die meerwaarde uit?
‘We hebben een aantal sterke punten. Zo werken we met eigen mensen, die allemaal Nederlands spreken en 24/7 klaar staan voor onze klanten. Veel klanten vinden dat belangrijk. Qua wagenpark lopen we eigenlijk altijd voorop. We waren de eerste in Nederland met Euro6 wagens en inmiddels bestaat ons hele wagenpark eruit. Ook waren we de eerste met LVZ voertuigen, dat is een extra lang chassis waarop twee containers passen. En last but not least, we hebben 80 eigen opleggers. Dat betekent dat we koppelwerk kunnen verzorgen. We laten dan de container met oplegger bij de klant staan. Hierdoor hebben zij veel tijd om te lossen en daardoor weinig tot geen wachtkosten’, aldus Bonouvrie.

Je mensen maken gebruik van de CargoCard, wat is voor Bontrans de meerwaarde van de CargoCard?
‘We werken al zo lang met de CargoCard dat je bijna niet meer weet hoe het is zonder, maar ik schat dat onze chauffeurs 1 rit per dag meer kunnen maken dankzij de CargoCard. Ze hoeven niet de loge meer in om een pas te krijgen en zich te identificeren, dat scheelt veel tijd. Handig voor ons is ook het parkeren met CargoCard. Geen gerommel met bonnetjes maar gewoon een overzichtelijke totaalfactuur. Ook dat scheelt administratief werk voor ons’.

Welk cijfer geef je Secure Logistics?
‘Een dikke 8, zeker sinds we de CargoCards op kunnen laten halen op Maasvlakte Plaza. Voorheen raakten ze nog wel eens zoek in de post, dus dit is echt veel handiger. Onze mensen worden daar altijd snel en vriendelijk geholpen. Een 10 krijgen jullie als we ook met de CargoCard bij de grote terminals in Antwerpen terecht kunnen’.

De CargoCard is onderdeel van de XS-ID dienstverlening, een uniek privacyproof concept dat veiligheid, security en efficiency, zowel fysiek als digitaal combineert. Zo’n 7400 bedrijven en 50.000 gebruikers uit heel Europa genieten dagelijks de vele voordelen. Wil je weten wat jouw voordeel is? Neem contact met ons op via sales@secure-logistics.nl of bel met +31 10 463 7777 en vraag naar Frank, Jeroen of Richard.