CTVrede-Steinweg BV is een logistiek dienstverlener op het gebied van binnenlands containertransport via water & weg en alles daaromheen. Het bedrijf beschikt over twee containerterminals en is gespecialiseerd in het ‘just in time’ en kosten efficiënt organiseren van transport voor haar klanten. 

De terminal op HoogTij biedt aan de (Zaanse) industrie een nieuw concept aan. De loodsen staan direct achter de kraan waardoor de last-mile in de logistieke keten verdwenen is. Deze ISPS locatie moet haar bezoekers zorgvuldig registreren. Ook hier maakt CT Vrede gebruik van de oplossing van Secure Logistics, waarop alle slagbomen en deuren zijn aangesloten. Wij vroegen André Klous, systeembeheerder, hoe de samenwerking bevalt.

Oplossing:
CargoCard/Cloudoplossing XS-ID Visitor/Interface Modality/Serverbeheer

André Klous vertelt: ‘Voor mij is het belangrijk dat een leverancier meedenkt en ontzorgt. Dat doet Secure Logistics. Jullie leveren een totaaloplossing voor de toegang tot onze terminals. Dat is iets wat goed geregeld moet zijn, zodat wij ons bezig kunnen houden met het efficiënt verschepen van lading en zorgen dat we onze klanten elke dag weer beter kunnen bedienen.

Onze terminal in Hoogtij is qua lay-out anders dan de klassieke terminal. De terminal opereert grotendeels onbemand. Samen met Secure Logistics hebben we gekeken hoe we de toegang het beste kunnen inrichten. Zo halen we bijvoorbeeld de truckbalies weg. Die samenwerking verloopt heel prettig. Je hebt in zo’n innovatief traject echt een partner nodig die meedenkt, flexibel is en risico’s durft te nemen. Met dat laatste bedoel ik dat je samen de modder in duikt om problemen op te lossen. En naar de toekomst kijkt’.

Tijdsbesparing

‘Het is lastig in te schatten hoe veel tijd we besparen dankzij Secure Logistics, omdat het vaak over verborgen kosten gaat. Zelf ga ik uit van zo’n 32 uur per maand. Dat is echter niet het belangrijkste, voorop staat dat wij ons kunnen focussen op onze kerntaak. En we zijn flexibeler in het opschalen van onze capaciteit.

Verbeterpunten kan ik niet noemen, ik ben erg tevreden. Secure Logistics doet het gewoon goed, denkt mee, speelt snel in op veranderingen en levert goede service. Mijn contactpersonen Richard Markus en Patrick Lammerts staan altijd voor ons klaar. Als ik een cijfer moet geven is dat een negen’ besluit André.