Aanzienlijke tijdswinst met de CargoCard 

Op Maasvlakte 2 verzorgt de hypermoderne en geavanceerde containerterminal van Rotterdam World Gateway (RWG) 24/7 een veilige, betrouwbare, duurzame en efficiënte containerafhandeling in Rotterdam, dé belangrijkste doorvoerhaven van Europa. Het bedrijf is toonaangevend als het gaan om innovatie, veiligheid en duurzaamheid.

Oplossing: CargoCard / Digital Safety Passport / PortKey / interface Camco 

‘RWG maakt gebruik van de CargoCard van Secure Logistics om de veiligheid te waarborgen, efficiënt te kunnen schakelen en zo te kunnen blijven concurreren op wereldniveau’, vertelt Richard Pronk, securitymanager van RWG.

Aanzienlijke tijdswinst

Pronk: ‘Dagelijks bezoeken ongeveer 2.000 chauffeurs de terminal. Door het gebruik van de CargoCard inclusief biometrische verificatie kunnen chauffeurs direct doorrijden en is het aantal controles flink verminderd. De controles die wel worden uitgevoerd verlopen veel sneller.’ In de afgelopen zes jaar sinds de opening hebben er een aantal verbeteringen plaatsgevonden. Inmiddels kan zo’n 98 procent van de chauffeurs vlekkeloos door de gate.  

‘Onze terminal biedt “Seamless access to Europe”, de oplossing van Secure Logistics draagt hieraan zeker bij. Het is op alle vlakken een efficiënt en bovendien veilig systeem’, zegt Pronk. Contractors, roeiers en andere bezoekers maken gebruik van de Portkeys en het Digital Safety Passport om toegang te krijgen tot de terminal.  Ook hier wordt gebruikt gemaakt van biometrische verificatie om snelle en veilige toegang te waarborgen.

De samenwerking met Secure Logistics
Pronk geeft de samenwerking met Secure Logistics een ruim voldoende. Hij ziet verbeterpunten bij het gebruik van de Portkey en het Digital Safety Passport. Waar het bij de chauffeurs allemaal soepel loopt, gaat het bij de andere gebruikers nog niet altijd vlekkeloos. Pronk is groot voorstander van zowel de XS-key als de XS-ID. ‘Secure Logistics draagt bij aan de veiligheid van het havengebied en dat is van belang, besluit Pronk.